Ik ben hooggevoelig, ik ben goed zoals ik ben

Blog - Carla Muisers Coaching

05 sep Ik ben hooggevoelig, ik ben goed zoals ik ben

Ik ben blij dat ik mijn hooggevoeligheid ben gaan zien als gave in plaats van last. Ik zal je eerlijk zeggen, dat ik dit heel lang niet zo heb ervaren. Ik zei wel dat het zo was, maar diep van binnen verzette ik me ertegen. Wat kon ik doen? Wat wilde ik? Blijven vechten of leren ermee om te gaan? Het werd leren ermee om te gaan. Ik wilde het accepteren en mezelf niet langer afwijzen.
Het was een zware weg, ik vloog geregeld uit de bocht en vroeg me af: waarom moet IK zo zijn? Waarom kan ik niet ‘normaal’ zijn?
Waarom? Die vraag stelde ik vroeger al. Typisch voor een hooggevoelig kind ;). Alles wilde ik weten om het te kunnen begrijpen. Zo kon ik met mijn gevoeligheid omgaan, waar ik pas op mijn 45e op werd gewezen. Alles wat ik begreep, las en leerde, moest een plekje vinden in mijn ‘systeem’. Ik moest als het ware worden gereset om uiteindelijk te kunnen zeggen: het is goed zo. Ik accepteer mijn hooggevoeligheid. Dit is wie ik ben, dit hoort bij mij. Dankbaar ben ik. En trots dat ik niet heb opgegeven.

Waarom ben jij trots op jezelf? Wat heb jij overwonnen?

Wil je reageren op dit bericht of heb je vragen over hooggevoeligheid? Neem geheel vrijblijvend contact op: info@cmcoaching.nl of tel. 06 – 13052500. 

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.