Carla 

Hooggevoelig

Ik ben een alleenstaande moeder van 2 (inmiddels studerende) zoons. Kort na mijn scheiding kwam ik erachter, dat één van de redenen voor hoe mijn leven tot dan was verlopen, met de eigenschap hooggevoeligheid te maken had. Een andere oorzaak voor de keuzes die ik had gemaakt op het gebied van opleiding, werk en relatie/vriendschap, was dat ik een schommelend gebrek aan eigenwaarde had. Ik paste me aan, ik deed wat van me werd verwacht. Tussen wat ik wist (ratio) en hoe ik me voelde, was een grote kloof. Ik deed altijd en overal mijn best om 'erbij' te horen, om gezien en gewaardeerd te worden. Ik voelde me als kind erg verantwoordelijk en deed wat er in mijn beleving van me werd verwacht: ik was een volgzame dochter en een voorbeeldige leerling. Wat ik leerde: waardering is nooit genoeg als je niet zelf voelt dat je waardevol bent


Ik heb veel gelezen over het onderwerp hooggevoeligheidDat was en is nog steeds verhelderend, maar kun je dan omgaan met hooggevoeligheid?
Mijn eigen ervaring is, nee. 

Er waren praktische tegenslagen, een burn out en een depressie 'nodig' om te ontdekken dat ik niet voor mezelf kon weglopen. Pas toen ik moe gestreden was, zag ik in dat IK de sleutel in handen had.. liefde! Oftewel van mezelf houden en mezelf accepteren zoals ik ben. 

Mijn leerschool bestaat uit opgedane kennis uit boeken gecombineerd met talrijke zowel positieve als negatieve ervaringen in het omgaan met hooggevoeligheid. Ik weet nu wat wel en niet werkt, dat het niet egoïstisch is om voor mezelf te kiezen. Ik ben door diepe dalen moeten gaan om te ontdekken dat liefde, jezelf accepteren en omarmen, de beste bescherming biedt als je een buitengewoon gevoelige antenne hebt.  

Ik bestempel mezelf als ervaringsdeskundige hooggevoeligheid. Het woord zegt het al: deskundig in hooggevoeligheid door eigen ervaring. Ik deel mijn ervaring met alle plezier met jou, prachtig mens... :-). 


Praktijk

Ik luister met aandacht naar jouw verhaal. Ik stel me open, gebruik de opgedane kennis, mijn talrijke ervaringen als hsp (hoog sensitief persoon) en mijn gevoel om al pratende te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Huiselijkheid, warmte en geborgenheid oftewel een setting die prettig voelt, draagt bij tot een open gesprek.
Ik nodig je van harte uit voor een gratis kennismakingsgesprek

  

 

Omgaan met hooggevoeligheid
Venlo | Limburg
E-mailen
Bellen
Info