Mijn verhaal

Ik ben de moeder (1963) van 2 lieve volwassen zoons, 25 en 22 jaar oud. Ik ben een hoogsensitieve HSS (high sensation seeker). Ik houd van rust maar ook van uitdaging, vernieuwing, inspiratie en vooral verbinding met gelijkgestemden. Ik ontdekte relatief laat (midden 40) dat ik een HSP ben. Het verklaarde veel maar niet alles, zo bleek later. Het duurde behoorlijk wat jaren voordat ik blij en dankbaar was voor deze bijzondere eigenschap.  Door 'schade en schande' ontdekte ik dat dit gebeurt zodra je jezelf volledig accepteert en liefhebt.


Aanpassen 
Hoe zag mijn leven eruit voordat ik wist dat ik hoogsensititief ben? Ik paste me aan. Ik wilde niemand tot last zijn. Ik deed mijn uiterste best om gewaardeerd en lief gevonden te worden. Ik was onbewust voortdurend mijn omgeving aan het scannen. Hoe is zijn of haar stemming? Kan ik dit wel zeggen? Hoe zal de ander reageren? 
Ik was een gehoorzaam kind, deed thuis en op school mijn best. Na de middelbare school volgde ik een dagopleiding directie secretaresse. Mijn 1e baan als secretaresse liep uit op een grote teleurstelling vanwege een zeer onaangename werksfeer. Ik begreep niet waarom dit mij zo diep raakte. Nieuwe werkzaamheden waren het in het begin leuk, maar vaak zakte mijn enthousiasme na verloop van tijd door gebrek aan uitdaging en zingeving. Ik bleef mijn werk (altijd) zo optimaal mogelijk doen maar voelde geen passie. 


Weten en voelen
Uiteindelijk begon er iets in mij te knagen. Het werd steeds erger. Ik vroeg me af wat er mis was met mij. Ik had alles: een gezin, woonde in een mooi huis, ging meerdere keren per jaar op vakantie. Een gevoel van niet begrepen worden, me anders voelen droeg ik al mijn hele leven met me mee. Het heeft jaren geduurd voordat ik begreep waar dit vandaan kwam met de nadruk op begrijpen. Weten en voelen lagen ver uit elkaar. Begrijpen, weten, kennis. Dat was mijn hoofd. Ondanks de inzichten en bewustwording was ik niet in staat mijn gevoeligheid/mijzelf te accepteren. In mijn hoofd ja, maar niet vanuit mijn hart.


Loslaten
Nadat de ene heftige gebeurtenis de andere opvolgde (scheiding, overlijden ouders, werkeloos, geen eigen woonplek, depressief) restte mij niks anders dan mijn weggestopte angsten en onverwerkte verdriet in de ogen te zien. Door de pijn heen. Het was een ingrijpend proces. Het transformeren ging stapje voor stapje. 

 

Zelfliefde, acceptatie, afwijzingsgevoeligheid
Ik ben in de loop van mijn leven steeds harder gaan vechten tegen mijn gevoeligheid. Ik zag het als iets dat mijn leven vooral gecompliceerd maakte. Ik ontdekte pas later dat gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde mijn enige en grootste saboteur waren, niet mijn gevoeligheid. Ik belandde in een vicieuze cirkel die tot nog meer innerlijke afwijzing en tot ziekte leidde, zowel fysiek als mentaal. Wat ik met vallen en opstaan heb geleerd is dat  verdriet er mag zijn, dat boosheid er mag zijn. Dat ík er mocht zijn met alles wat ik voelde. In plaats van mijn emoties langer te onderdrukken liet ik ze toe. Dat was heftig maar de enige manier om alles wat mij hinderde, los te laten. Op den duur ontstond ruimte. Ruimte voor mezelf, voor acceptatie en zelfliefde. 

 

Dit ben ik ook
 
✔ Ik hou van muziek (luisteren), kan niet stil zitten bij een swingend nummer. 
✔ Ik kook graag en ben dol op lekker eten, met name Indonesisch en Italiaans. 
✔ Ik ben graag in de natuur, wandelen. 
✔ Ik houd van bloemen en kleurrijke plantjes. 
✔ Films en series: humor, waargebeurde verhalen (feel good genre, geen geweld en zeker geen horror), Engelse detectives. 
✔ Ik heb tijd voor mezelf nodig maar ben ook graag samen met inspirerende mensen.
✔ De lente is mijn favoriete jaargetijde.
✔ Mijn sterrenbeeld is Leeuw.

 

  
  

 

 


Intuïtief HSP  coach   
Carla  Muisers
E-mailen
Bellen
Info
Instagram